Am petrecut cateva momente bune la Salon Babilon saptamana trecuta. Viata mea in ultimul timp e un haos total, un cronometru la secunda datorita activitatilor pe care le desfasor. Uit ca principalul sunt eu si ca inainte de orice, trebuie sa ma ocup de ce ma face fericita. Perioada rece ma impinge uneori sa apelez la saloane ce au solar pentru a-mi mentine oarecum culoarea pielii insa inainte de toate de a-mi mentine doza de vitamina D3.

Nu obisnuiam sa merg la solar pana cand intr-o dimineata m-am trezit cu cateva, aproape minuscule, semne ca as avea acnee pe spate. In secunda doi am sunat la dermatolog pentru ca niciodata nu testasem aceasta experienta. Am avut norocul sa nu sufar de asta in adolescenta si eram efectiv socata cum se poate asa ceva, nu voiam sa mi se intample tocmai mie, tocmai acum, cand peste o saptamana era gala Rotaract si aveam sa port o rochie cu spatele gol, fuchsia. Dupa un control amanuntit si o discutie cu doctorul am reusit sa identific cateva posibile cauze pentru problema mea. Am ajuns la concluzia ca e ceva temporar si nimic grav insa a fost un semnal de alarma pentru mine. Raspunsul la toate intrebarile a fost: “E pe baza de stres. La soare stai?”

Conform recomandarilor, ar trebui sa ne expunem razelor UV cel putin  20 de minute pe zi. Cea mai mare cantitate de vitamina D, de circa 70%, o asimilam prin expunerea la soare, iar restul de 30% din alimente si suplimente alimentare.

Am inceput sa merg la solar pentru asta, m-am gandit ca poate fi o solutie buna, contrar a ce se spune peste tot despre acest proces insa nu am vrut sa ma duc la primul salon care pe care il vad, pentru mine este important sa ma identific cu locurile in care merg.

Am citit, m-am informat si am descoperit ca in 2016 s-a dat o lege special pentru cei care detin solare de bronzat. Toate normele se regăsesc în Ordinul MS nr. 291/2016 din 18 martie in care pe langa faptul ca personalul trebuie instruit iar normele de igiena trebuiesc a fi ireprosabile, toate solarele s-au impartit pe categorii dupa factorul de UV. Astfel incat in saloanele de bronzare nu sunt permise aparatele de tip UV4, ci doar aparatele de tip UV1, UV2 şi UV3 iar asta trebuie sa fie fie etichetat pe toate aparatele.

In orasul in care locuiesc, nu stiu cate saloane practica aceste norme sau cate saloane au aparate moderne si care respecta in primul rand conditiile de sanatate apoi de frumusete insa la salon Babilon le-am regasit aproape pe toate.

Pe langa personalul super dragut si amabil, toate aparatele respecta vizibil tot ce am precizat mai sus. Vara obisnuiesc sa intretin bronzul prin sedinte bisaptamanale. Iarna insa o fac pentru relaxare, pentru momentele in care pot sa fiu doar eu si gandurile mele, Salon Babilon este locul in care pot face asta fara ezitare.

Cand am pasit in salon pentru prima data mi-a atras atentia masuta alba plina de bomboane colorate, ce se asortau cu rozul intens al peretilor, inevitabil m-a incercat un sentiment de entuziasm si buna dispozitie. Am schimbat cateva idei cu frumoasa Andreea, care mi-a explicat amabil serviciile salonului. Dintre toate pe care le-am incercat aici pot sa ma simt eu, pot sa intreb absolut orice iar raspunsurile vor fi cu adevarat sincere.

Multumesc Salon Babilon <3

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *